ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:  Την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου  η υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια  «Εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημοτικό φωτισμό με την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED και την προμήθεια λαμπτήρων τύπου LED» στο Δήμο Ιάσμου, προϋπολογισμού 761.035,00 ευρώ.
 
 
Στο κτίριο του Δημαρχείου Ιάσμου, στο γραφείο Δημάρχου, επικυρώνεται και επίσημα την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου  2018, στις 12.00 μ.μ., με την παράλληλη πραγματοποίηση συνέντευξης τύπου, η έναρξη υλοποίησης της εμβληματικής επένδυσης εκσυγχρονισμού του ηλεκτροφωτιστικού συστήματος του Δήμου Ιάσμου.
 
Παρόντες θα είναι ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Καδή Ισμέτ, ο Νόμιμος Εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρείας «DASTERI SYSTEMS Α.Ε.», κ. Ιωάννης Δαστερίδης, στελέχη της Διοίκησης Ιάσμου, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι Τύπου. 
 
Μετά την υπ΄άριθμ. 396/2018 απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο δρόμος για την αναβάθμιση του απαρχαιωμένου δημοτικού ηλεκτροφωτισμού πλέον ανοίγει, με τις εργασίες τοποθέτησης 1.027 ολοκαίνουργιων φωτιστικών σωμάτων τύπου LED τελευταίας γενιάς και 3.508 λαμπτήρων στους δρόμους του Καλλικρατικού Δήμου να ξεκινάει άμεσα, εντός των προσεχών ημερών.
 
Η πρωτοποριακή αυτή επένδυση αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία της Δημοτικής Αρχής Ιάσμου, με το Δήμο να είναι έναν από τους λίγους πανελλαδικά που, εναρμονισμένοι με τις νομοθεσίες τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και της πολιτείας, προχωρούν σε αντίστοιχες παρεμβάσεις, υποσχόμενη σημαντικά οφέλη βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. 
 
Η ενεργειακή και οικονομική εξοικονόμηση, η περιβαλλοντική προστασία, η αισθητική ανάδειξη και αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και η αποτροπή της εγκληματικότητας αποτελούν μόνο μερικά εξ αυτών, τα οποία αναμένεται να επιτευχθούν μετά την ολοκλήρωση του έργου, που υπολογίζεται μέχρι το τέλος της Άνοιξης του 2019.  
 
 
 
Ίασμος, 11/12/2018